Wat oude verhalen ons vertellen over Mannelijkheid. We zijn trots dat Ton van der Kroon bij ons langs kwam in de studio. Ton is de grondlegger van het mannenwerk in Nederland en schrijver van 10 boeken over spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling en kon daarom zeker niet ontbreken in ons rijtje gasten.

Naast het schrijven van boeken en het geven van workshops en lezingen noemt Ton zichzelf vooral een verhalenverteller.

In tijden van chaos en verandering is het niet zozeer de wetenschap of de techniek, noch de politiek of de kerk die ons kan redden, maar veeleer de creatieve kracht van mythen en verhalen.


Verhalen zorgen – zeker bij mannen – voor een goede manier om tot de kern en het gevoel te komen. Aan de hand van zijn bestseller ‘De terugkeer van de koning’ zijn we verschillende  initiatieverhalen afgewandeld. Daarbij is vrijwel elk mannelijk archetype aan bod gekomen.

Het is een vloeiend gesprek met hoge energie waarvan we alle drie niet doorhadden dat het ineens 1,5 uur later was. We hebben hem de oren van het lijf gevraagd over zijn werk met mannen, over het ‘pad’ dat hij heeft afgewandeld, het werk dat hij doet in de Gazastrook en zijn kijk op dat wat er momenteel aan de hand is rondom het coronavirus.

Daarnaast hebben het over:
– Mannenliefde
– Jouw eigen rol vinden in het grotere verhaal
– Het pad dat iedere man heeft af te leggen (de koning)
– Hoe mannen het vrouwelijke nodig hebben in hun ontwikkeling
– Hoe de archetypes je kunnen helpen
– De strijd tussen godsdiensten, terwijl de gelijkenissen zo groot zijn.

Wil je meer info hoe wij de archetypes gebruiken? Klik hier
Meer van Ton van der Kroon: Zijn website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *