De Nice Guy of ‘Het Nice Guy Syndroom’ klink misschien positief maar dat is het niet. Het is de wolf in schaapskleren. De persoon die “te lief“ of “te zorgzaam” is en zichzelf wegcijfert in een relatie, werk of in een andere omgeving voor erkenning en waardering.

Diegene die niet volledig eerlijk kan zijn tegen zijn omgeving en in zijn relaties. Die dingen verbergt om mogelijke confrontaties uit de weg te gaan. Liegt over zijn irritaties, emoties, fouten en eigen behoefte. “Er is niks!”, hoor je hem zeggen.

Hij wilt graag alle problemen fixen van de ander. Zijn geluk wordt afhankelijk van het geluk van de ander. Daarvoor moet hij continue op eieren lopen, want als hij geen ‘fouten’ maakt zal hij een probleem-vrij leven hebben. Niets is minder waar natuurlijk.

Waar kun je dan die Mister nice guy vinden? Overal:
– Hij is die vriend die alles voor iedereen doet, maar niet zijn eigen leven in orde heeft.
– Die liefdespartner bij wie ‘alles goed gaat’, omdat hij zijn eigen behoefte niet heeft leren voelen en uiten.
– De gast waar iedereen overheen loopt, omdat hij geen problemen wilt creëren.
– Die man die denkt dat als zijn vriendin ‘gefixt’ is, het leven beter wordt.
– Diegene die zegt of denkt: Ik heb zoveel voor jou gedaan, en ik krijg er geen shit voor terug.

Dit leidt tot veel verschillende problemen voor nice guys. Ze kunnen hun emoties niet uiten en hebben daardoor veel onderliggende woede. Geen intieme relaties. Problemen in hun seksleven. Krijgen niet wat ze willen. Zijn een beetje tot niet succesvol. Verwachten van alles maar krijgen weinig.

We gaan er in deze podcast uitgebreid over in gesprek. Veel luisterplezier. Wil je stappen met jouw Nice-Guy Patronen? Meld je aan voor onze Krijgerschap of maak een gratis kennismakingsgesprek met Ex Mr Nice-Guy Jonathan Winkelhof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *