Moeten mannen feminiseren? In deze aflevering praten we Jens van Tricht. Jens noemt zichzelf een anarchist, een idealist en een feminist.

Hij richtte www.emancipator.nl op om mannen een actieve bijdrage te laten leveren aan rechtvaardige genderverhoudingen. De Emancipator zet zich in op het veranderen van de positie van en ideeën over mannen en mannelijkheid.

Ook schreef hij het boek ”Waarom feminisme goed is voor mannen”, waarin hij een poging doet om een nieuwe, hoopvol perspectief op mannen en mannelijkheid te bieden.

Jens is al jaren actief in dit veld en neemt duidelijke standpunten in.
Zo heeft hij het veel over alle ‘problemen’ die mannen veroorzaken.

Hoewel we elkaar vinden in het standpunt dat de ideeën over mannen en mannelijkheid moet veranderen, verschillen we op een aantal vlakken waar het naartoe zou moeten gaan en hoe we dit kunnen bewerkstelligen.

Jens vind dat we meer feminisme nodig hebben voor een betere wereld, wij geloven dat we meer gezonde mannelijkheid nodig hebben voor een betere wereld.

Dit levert een mooie, interessante discussie op. In de ideale wereld praat Jens niet meer over mannen en vrouwen, maar over mensen. Maar is dit een realistische gedachte? Bijvoorbeeld kijkend naar onze biologie.

Gezonde Mannelijkheid vinden wij iets moois, iets wat zou moeten worden omarmt. Niet iets dat zou moeten worden afgekraakt, worden bestempeld als ‘toxic’ of doodgezwegen.

Moeten mannen feminiseren? We horen ook graag jullie mening. Laat het vooral weten via onze instagram of via info@aandemanbrengen.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *