Wat zegt de relatie met je ouders over jou? Aflevering 20, een mijlpaal. En dat hebben we gevierd met een bijzondere gast, Els van Steijn.

Els kwam naar Rotterdam om te praten over de invloed van je familiesysteem op je leven. Sinds 2002 is Els werkzaam als teamtrainer, coach en opsteller. Ze is schrijver van de bestseller ‘De fontein, vind je plek’ en haar nieuwe boek ‘De fontein, maak wijze keuzes’.

De missie van Els luidt:

”Volgende generaties ’systemisch schoner’ en minder belast te laten zijn.

‘De fontein’ als metafoor helpt je om je eigen plek stevig in te nemen en een ander zijn of haar plek te gunnen. Jouw plek in je familiesysteem heeft invloed op je relaties, je gezondheid, je werk en de maatschappij. Goed op je plek staan helpt je aanzienlijk om minder ego-gedreven te zijn en meer te kunnen handelen vanuit wie jij in essentie bent.

Mannen kunnen volgens Els van Steijn nog steviger hun plek innemen in hun familiesysteem.

“Als een man systemisch gezien zijn plek nog beter kan aannemen, werkt dat gunstig door op de maatschappij.”


Meer info over de relatie met je ouders en hoe je dit kunt oplossen? Beluister via deze link aflevering 9 met Boudewijn en Michiel van Krachtman

Wil jij de boeken “De Fontein, Vind je plek” en “De Fontein, maak wijze keuzes” bestellen van Els? Bestel ze via de website van Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *