Vecht – De Krijger Archetype

Elke man heeft kaders nodig om naar te leven. Een lens waardoor hij zijn eigen gedrag en dat van zijn omgeving kan schalen. Om zo zichzelf te kunnen ontwikkelen naar een gezonde masculiene man.

We hebben die kaders neergezet in een nieuw paradigma (Vecht, Voed, Voel en Verenig). In deze podcast gaan we dieper in op de eerste in dat rijtje: Vecht (De Krijger).

Dit is de peiler waar het altijd mee begint, want je moet een beetje krijger in je hebben om in beweging te komen.

Helaas zien we de kwaliteiten van de krijger steeds minder, omdat deze momenteel ook de meeste weerstand krijgt in de maatschappij. Als je denkt aan krijger, dan komt er vaak als eerste een relatief agressief beeld op. Daarom zorgt dit archetype de meeste ideeën over ‘giftige mannelijkheid’.

Als maatschappij lijken we soms wel bang voor deze kracht. Met als gevolg dat we momenteel mannen en jongens leren om geen agressie te kennen en conflicten te vermijden. Stil zitten, niet boos worden en weinig energie tonen is het devies. Met mannen zonder kracht als gevolg.

Die angst is echter niet terecht. We zijn alleen bang geworden van de schaduwzijde van de krijger. Een gezonde krijger vecht namelijk niet tegen de ander, maar voor zichzelf. Voor zijn doelen, missie en iets dat groter is dan zichzelf.

We gaan er uitgebreid op in in deze aflevering. Volg ons op instagram voor meer inspiratie en informatie over gezonde masculiniteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *