In onze tiende aflevering hebben we het theaterduo Bart en Maarten in de podcast. Bart en Maarten maakten in 2019 de theatervoorstelling “Het Jaar Van De Man”, waarin ze de moderne man onder de loep nemen. Met al zijn gevoelens en onzekerheden. Voordat ze begonnen met deze theatervoorstelling, liepen ze zelf met de vraag: “Ben ik wel een echte man?”. Ze hadden beiden het idee dat ze niet voldeden aan het plaatje van “man zijn”, dus gingen ze op onderzoek uit voor de voorstelling.

In de kroeg kregen we het gevoel dat we ons anders moesten gedragen dan wat we eigen zijn.

In hun beleving was mannelijkheid toch meer de voetballende en bierdrinkende man, die niet over zijn gevoelens kon praten en misschien seksueel ongepast gedrag vertonen. Want hoe mannelijk ben je dan als je van zingen, musicals en theater houdt? Maarten heeft beide werelden meegemaakt en vertelt mooi over beide werelden van de voetballerij en de theaterwereld.

Ben ik wel een echte man als je van voetbal houdt, maar ook van musicals?

Bart & Maarten maakten de voorstelling Het jaar van de man voor volwassenen en werden daarmee winnaar van de Publieksprijs op het Café Theater Festival 2019 in Utrecht. Speciaal voor pubers is er een 13+ versie gemaakt waarin op humoristische wijze rolpatronen en de relatie tussen de jongens en de meiden op het schoolplein onder de loep worden genomen.

In deze podcast praten we over:
– Hoe zij nu kijken naar het thema mannelijkheid na hun theatertour.
– Hoe zij hun theater hebben ontwikkelt en wat voor pijnpunten ze aansnijden.
– Over extreem links-feministische quotas.
– Hoe we als mannen elkaar moeten aanspreken op een ander mans gedrag
– Waarom je voorzichtig moet zijn met uitspraken om niet in een hokje te worden geplaatst.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen aan de hand van onze podcast? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *