Aflevering 6 van ADMB staat volledig in het teken van Testosteron. We praten hierover met hormoonexpert Ralph Moorman.

Ralph is professioneel voedingsdeskundige, spreker, docent, auteur en levensmiddelenadviseur. Zijn opleiding Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit Wageningen én zijn jarenlange onderzoek naar de link tussen voeding en hormonen, zorgde ervoor dat hij in 2009 De Hormoonfactor oprichtte. Daarmee heeft hij een revolutionaire methode ontwikkeld om mensen te helpen met hun hormoonsysteem door middel van leefstijl.

iTunes Spotify Youtube

Zijn nieuwe boek ‘De Testofactor’ is een handboek speciaal voor mannen, die geschreven is door een man. In dit boek beschrijft hij hoe je – zoals hij zelf noemt – 23 macho-issues kunt oplossen die voortkomen uit een slechte hormoonbalans. Door middel van een goede leeftijl krijgen we de testosteron gehalte weer omhoog.

Dit is voor ons een goede reden voor ons dus om dieper met hem in te gaan over wat testosteron nou daadwerkelijk doet met een man. Nou associeren we testosteron wel met mannelijkheid, maar doen we dat wel op de goede manier?

Ralph Moorman zegt dat de testosteronfactor een grote rol speelt in hoe een man in zijn vel zit. Dus of het nou gaat over gewicht, geheugen, seksdrive, spierkracht, energie of humeur, elke man van jong tot oud wordt van top tot teen beïnvloed door zijn hormonen. Ook de mate van succes heeft volgens Ralph een relatie tot je testosteronspiegel.

Tijdens dit gesprek gaan we het ook hebben over de rol van testosteron bij pijnlijke mannenproblemen zoals:

– Vroegtijdig klaarkomen;
– Onzekerheid over het formaat van het geslacht;
– Buikvet;
– Haaruitval;
– Ouderdom.

Comments (2)
  1. Geweldige podcast mannen, wat een topper is Ralph he!
    Ik zie mij zelf over tien als de megabrandweerman van Nederland! Met de informatie uit dit boek en mijn positieve instelling zou het geen probleem zijn om mijn doelen te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *